Organizator

DUO s.c.

Dane kontaktowe

Ul. Brzozowa 8
62-041 Puszczykowo

Poniedziałek 19 listopada 2018 20:00
2018-11-19T20:00:00+0100
Aga Zaryan
Aga Zaryan DUO s.c.
2018-11-19 , godz. 20:00 (Poniedziałek) Poznań Aula Uniwersytecka w Poznaniu

Opis wydarzenia:

Zapraszamy na wyjątkowy koncert Agi Zaryan, który odbędzie się w ramach trasy koncertowej promującej nowy autorski album Artystki.

Muzyka na nowy album została skomponowana do tekstów napisanych po angielsku przez wokalistkę. Dzięki temu kompozycje nabrały osobistego charakteru.

Zaryan dzieli się w nich swoimi emocjam i refleksjami na temat otaczajacej ją rzeczywistości. Autorami kompozycji są wybitni jazzmani: David Dorůžka, Dariusz Oleszkiewicz, Michał Tokaj oraz Marcin Wasilewski. Kilka piosenek skomponowała Aga Zaryan.

W nowym repertuarze oprócz utworów autorskich pojawią się interpretacje utworów Paula Simona czy Stevie’go Wondera. Muzycy, którzy zostali zaproszeni do udziału w płycie i koncertach wspólnie wykreowali nowe brzmienie zespołu.
David Dorůžka - gitary
Pedro Segundo - instrumenty perkusyjne
Sławomir Kurkiewicz - gitara basowa
Michał Tokaj - instrumenty klawiszowe

Koncerty Agi Zaryan to prawdziwa uczta dla ucha i ducha - nie tylko dla fanów jazzu.
Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.
Dyskografia:

2002/2007 - “My Lullaby” – Złota Płyta

2006 - “Picking Up The Pieces” – Poczwórna Platynowa Płyta

2007 - “Umiera piękno” – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk

2008 - “Live at Palladium” – Poczwórna Platynowa Płyta

2010 - “Looking Walking Being” – Podwójna Platynowa Płyta

2011 - “A Book of Luminous Things” - Platynowa Płyta

2011 - “Księga olśnień” - Złota Płyta / Fryderyk

2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Podwojna Platynowa Płyta
Inne wydarzenia
Bilety na: AGA ZARYAN
Koncert
AGA ZARYAN
Łódź - 15 listopada 2018 kup bilet od 75 zł
Bilety na: NIEPODLEGŁA
Koncert
NIEPODLEGŁA
Jelenia Góra - 15 listopada 2018 kup bilet od 25 zł
Bilety na: Muzyka zespołu METALLICA symfonicznie
Koncert
Muzyka zespołu METALLICA symfonicznie
Gdańsk - 15 listopada 2018 INFO
Bilety na: Muzyczna podróż z  Wiednia do Rio
Koncert
Muzyczna podróż z Wiednia do Rio
Łódź - 16 listopada 2018 INFO
Bilety na: TRZECH MISTRZÓW Z CZECH  KONCERT GOŚCINNY
Koncert
TRZECH MISTRZÓW Z CZECH KONCERT GOŚCI...
Gorzów Wielkopolski - 16 listopada 2018 kup bilet
Bilety na:  100 LAT NIEPODLEGŁOŚCI     60-LECIE GMACHU FP
Koncert
100 LAT NIEPODLEGŁOŚCI 60-LECIE G...
Bydgoszcz - 16 listopada 2018 INFO
Bilety na: GRUBSON
Koncert
GRUBSON
Ostrzeszów - 16 listopada 2018 kup bilet od 55 zł
Bilety na: SARSA
Koncert
SARSA
Poznań - 16 listopada 2018 kup bilet od 65 zł
Bilety na: Elinborg
Koncert
Elinborg
Puszczykowo - 16 listopada 2018 kup bilet od 10 zł
Bilety na: Reni Jusis
Koncert
Reni Jusis
Poznań - 16 listopada 2018 kup bilet od 51 zł
Bilety na: Warsztaty Muzyczne-Wycieczka do Zoo
Koncert
Warsztaty Muzyczne-Wycieczka do Zoo
Gdańsk - 17 listopada 2018 INFO
Używasz starej wersji przeglądarki! Zalecamy aktualizację przeglądarki do najnowszej wersji lub wybór innej jeśli aktualizacja nie jest możliwa.