Bilety na: Letnie warsztaty kulinarne
Wielka Nieszawka, Mennonitów 14
16.06.2024, g. 10:30 - 13:30 (niedziela)
cena - od 120,00 pln
Organizator: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nies...
Zakończenie sprzedaży online: 16.06.2024, g. 13:30
16 czerwca (niedziela), w godz. 10.30-13.30 zapraszamy na "Letnie warsztaty kulinarne".
Czerwiec jest miesiącem największego rozkwitu ziół i roślin, dlatego nie możemy przegapić takiej okazji! Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim. Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chwast Prast zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Podczas naszych botanicznych poszukiwań wypatrywać będziemy składników do potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Tym razem będą to dzikie podpłomyki, zielony barszcz z kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, a na deser racuszki z gwiazdnicą! Może nawet uda się nam znaleźć żółciaka siarkowego, z którego upichcimy pyszne kotlety.
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł), liczba miejsc ograniczona. Dodatkowe informacje pod nr tel.: 690 635 561, lub e-mailem: ope@etnomuzeum.pl.
Czerwiec jest miesiącem największego rozkwitu ziół i roślin, dlatego nie możemy przegapić takiej okazji! Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim. Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chwast Prast zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Podczas naszych botanicznych poszukiwań wypatrywać będziemy składników do potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Tym razem będą to dzikie podpłomyki, zielony barszcz z kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, a na deser racuszki z gwiazdnicą! Może nawet uda się nam znaleźć żółciaka siarkowego, z którego upichcimy pyszne kotlety.
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł), liczba miejsc ograniczona. Dodatkowe informacje pod nr tel.: 690 635 561, lub e-mailem: ope@etnomuzeum.pl.
*******
Bezpieczne zakupy w Bilety24. W przypadku odwołania wydarzenia, gwarantujemy automatyczny zwrot środków potwierdzony komunikatem wysyłanym na adres e-mail, podany podczas zakupu.